Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Εκτός ελέγχου το Α.Π.Ε.

Tην ίδια ώρα που η Κυβέρνηση επιβάλλει σκληρή λιτότητα στους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ ο διευθυντής του ΑΠΕ Ηλ. Μάτσικας έχει βρεί το δικό του τρόπο για να παρακάμψει τους αυστηρούς κανόνες. Προφανώς όχι για όλους αλλά για εκείνους τους λίγους και εκλεκτούς στους οποίους μοιράζει διάφορα οφίκια (συντονιστές, επικεφαλής τμημάτων, αναπληρωτές των παραπάνω κ.ο.κ) έναντι πρόσθετης αμοιβής.
Φυσικά οι υπόλοιποι συντάκτες προετοιμάζονται για τη νέα περικοπή του μισθού τους κατά 10% που έχει ζητήσει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωσταντίνου.
Φαίνεται λοιπόν ότι εκεί στο ΑΠΕ ο διορισμένος από την Κυβέρνηση Ηλ. Μάτσικας έχει ένα δικό του τρόπο να ερμηνεύει και να υλοποιεί την κυβερνητική πολιτική. Σε πείσμα λοιπόν της αυστηρής εντολής Ραγκούση για πάγωμα των προσλήψεων στο ΑΠΕ  προχώρησαν σε οκτώ προσλήψεις δημοσιογράφων  Αντε μετά να πείσει ο κυρ Ηλίας για τις αγαθές του προθέσεις όταν ο  ίδιος κατηγορούσε την προηγούμενη διοίκηση ότι προκάλεσε  «υπερπληθυσμό των δημοσιογράφων» στο Αθηναικό Πρακτορείο και όταν κατά διαβολική σύμπτωση τρείς  από τους επτά (νέο)προσληφθέντες είναι ομόσταβλοι του προερχόμενοι από το Συγκρότημα.