Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Καμία συναίνεση στον Παπανδρέου

Μ πορεί τα Μμε και οι υμνογράφοι του Πασοκ να έχουν μνήμη...κουνουπιού,αλλά εμείς θυμόμαστε πολύ καλά τι γινόταν ΠΕΡΥΣΙ,ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ,όταν ο Καραμανλής ζήταγε Συναίνεση για την αντιμετώπιση της Οικονομικής Κρίσης.Απολαύστε λοιπόν τα τότε πρωτοσέλιδα των πράσινων φυλλάδων και διαβάστε την είδηση,όπως παρουσιαζόταν:

"Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον πρωθυπουργό για την οικονομική ασφυξία της αγοράς, μετά και το «όχι» της αντιπολίτευσης στη συναίνεση που ζήτησε ο Κ.Καραμανλής για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Το σχέδιο της κυβέρνησης αφορά τη διάσωση της ίδιας, κι όχι της χώρας τόνισε ο Γ.Παπανδρέου.

Δεν ζήτησα λευκή επιταγή, αλλά υπεύθυνη στάση για ένα εθνικό ζήτημα, απάντησε ο Κ.Καραμανλής.

«Δεν θα σας αφήσουμε να χρεοκοπήσετε τη χώρα»

Ο Γ.Παπανδρέου υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο διάσωσης της χώρας, αλλά σχέδιο διάσωσης της ίδιας και των συμφερόντων που εξυπηρετεί.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει διασύρει τη χώρα ήδη δύο φορές με τις ισάριθμες επιτηρήσεις και έχει αποτύχει παταγωδώς. «Έχετε απολέσει την εμπιστοσύνη εταίρων και πολιτών», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Μπορεί να χρεοκόπησε η ΝΔ, αλλά δεν θα αφήσουμε να χρεοκοπήσει και η χώρα», είπε ο κ. Παπανδρέου επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για εκλογές.

Ακόμη, σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός δεν θα ζήταγε συναίνεση αν είχε διαβάσει τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, θα μπορούσε απλώς να εφαρμόσει μερικές από αυτές.

Χαρακτήρισε, δε, επικοινωνιακά σόου τις επαφές του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς χθες, σημειώνοντας ότι όπως προέκυψε από τις συναντήσεις τίποτα δεν αλλάζει στην πολιτική της κυβέρνησης, που όλα αυτά τα χρόνια χαρακτηρίζεται από σπατάλες και διαφθορά.


Φραστικό θύμα της διαφαινόμενης άκρατης πόλωσης ανάμεσα στη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ ήταν η υπάρχουσα πολιτική συναίνεσης στα εθνικά θέματα και επακόλουθό της, η σοβαρή απόκλιση των δύο μεγάλων κομμάτων στην αντιμετώπιση της παρούσας βαθιάς οικονομικής κρίσης, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή.

Τον «τόνο» έδωσε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, ο οποίος επέλεξε να ξεκινήσει την ομιλία του «επιθετικά», χαρακτηρίζοντας την πολιτική συναίνεση στα εθνικά θέματα ως «μύθο της Δεξιάς (...) που είναι απλώς μια προσπάθεια συγκάλυψης των αποτυχιών του Κ. Καραμανλή στην εξωτερική πολιτική».

Μέσω της οξύτατης κριτικής που άσκησε στην κυβέρνηση ο κ. Παπανδρέου θέλησε επίσης να αποσαφηνίσει ότι δεν θα συναινέσει σε οποιαδήποτε πρόταση τυχόν του γίνει από τον πρωθυπουργό τις προσεχείς ημέρες. «Η συναίνεση» είπε «δεν χτίζεται πάνω σε άγραφα χαρτιά και σε πολιτικές που ζημιώνουν τον τόπο, ούτε μπορεί να ζητείται από ανθρώπους που δεν λειτούργησαν με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Ο πρωθυπουργός», πρόσθεσε «έχει εξαντλήσει την υπομονή του λαού και η χώρα δεν μπορεί να περιμένει άλλο».

"Μύθος της Δεξιάς" λοιπόν η συναίνεση και "επικοινωνιακά τρυκ" οι συναντήσεις του Καραμανλή με τους Πολιτικούς Αρχηγούς:ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ,ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΟΛΙΣ ΧΡΟΝΟ!!!

Τώρα βέβαια,τα πράγματα άλλαξαν:Αν τολμήσει κάποιος να πει όχι στην πασοκική συναίνεση,ζητώντας μάλιστα Εκλογές,μαύρο φίδι που τον έφαγε,αφού ο Γιωργάκης ηγείται της...εθνικής συστράτευσης για τη διάσωση της χώρας από τη χρεωκοπία!!!

Ε,λοιπόν:Μπορεί να συναινούμε για το καλό της χώρας,ΑΛΛΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ!ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΕΙΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ!Μην υποτιμάτε λοιπόν τη νοημοσύνη μας,γιατί ΟΙ ΒΡΩΜΙΕΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΦΡΕΣΚΙΕΣ και όσο μας προκαλείτε,θα τις υπενθυμίζουμε!