Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Αντώνης Σαμαράς: «Δεν θα γίνουν τηλεοπτικό θέαμα τα εσωτερικά μας»


Ενωτική και σε χαμηλότερους τόνους ήταν η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Πάτρα. Εξέφρασε την αντίθεσή του στην πραγματοποίηση τηλεμαχίας μεταξύ των υποψηφίων, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι δημόσιες αντιπαραθέσεις γίνονται με τον πολιτικό αντίπαλο και όχι με το συμμαχητή. «Την Ντόρα και τον Παναγιώτη τους θεωρώ συμμαχητές», τόνισε.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ενότητα του κόμματος τονίζοντας ότι «την επόμενη μέρα από τις εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας, θα είμαστε όλοι μια γροθιά». «Δεν έχω εσωκομματικό αντίπαλο», ανέφερε και πρόσθεσε: «Αντίπαλός μου είναι η ήττα. Το ΠΑΣΟΚ είναι ο ιδεολογικός πολέμιος».

Σε ό,τι αφορά την οργάνωση του κόμματος της Ν.Δ., εφόσον εκλεγεί πρόεδρος, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι η οργανωμένη βάση θα έχει λόγο και ρόλο μετά την εκλογή νέας ηγεσίας, ενώ συμπλήρωσε ότι είναι αποφασισμένος να οδηγήσει τη Ν.Δ. σε προσυνεδριακό διάλογο και στη συνεχεία σε συνέδριο αρχών.

Για την ιδεολογία επεσήμανε ότι «σήμερα, ζούμε μια θολούρα, δεν μιλάμε για την ιδεολογία μας», ενώ πρόσθεσε ότι «πρέπει να διατηρηθούν και να προβληθούν οι βασικές αρχές της κεντροδεξιάς παράταξης».