Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Δημήτρης Αβραμόπουλος: Θα είμαι στη μάχη μέχρι τέλους!

Ο πρώην υπουργός, μιλώντας στην ΝΕΤ, επανέλαβε την πρότασή του να ψηφίσουν και οι πολίτες που δεν θέλουν να γίνουν μέλη της ΝΔ, οι οποίοι ωστόσο πρόσκεινται ιδεολογικά στο κόμμα, ενώ κατηγόρησε και τον Δημήτρη Σιούφα για τυπολατρεία επειδή δεν συζητήθηκε περαιτέρω η πρότασή του.

Ο κ.Αβραμόπουλος τόνισε για άλλη μια φορά ότι το κόμμα πρέπει να ανοιχτεί στην κοινωνία και να ξεφύγει από τους "σκουριασμένους κομματικούς μηχανισμούς", διευκρινίζοντας ότι όσον αφορά στην πρότασή του για τη συμμετοχή των "φίλων" της παράταξης στην ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου, εννοεί όλους αυτούς που δεν θέλουν να γίνουν μέλη του κόμματος, αλλά πρόσκεινται ιδεολογικά σε αυτό.

Χαρακτήρισε δε, την απόρριψη της πρότασής του από τον Δημήτρη Σιούφα, ως ένδειξη τυπολατρείας και τόνισε πως εάν ήταν στη θέση του, την αίτηση τροποποίησης θα την έστελνε και στους άλλους υποψήφιους.

"Γιατί την απέρριψε; δεν είχε το δικαίωμα να το κάνει αυτό, είναι απαράδεκτο" δήλωσε ο κ.Δημήτρης Αβραμόπουλος, προσθέτοντας ωστόσο ότι η συμβολή του κ.Σιούφα στο κόμμα είναι ιστορική και ενωτική.

Αναφερόμενος στην Κεντρική Επιτροπή, τόνισε πως αυτή πρέπει να "ξανοιχτεί", ότι δεν είναι υποχείριο κανενός και εξακολουθεί να αφουγκράζεται την κοινωνία.

Ακόμη έκανε λόγο για την ανάγκη "μιας νέας πλατιάς συμμαχίας", καθώς επίσης και για την επιτακτική ανάγκη να ανοίξει ο διάλογος για τα προβλήματα της Ν.Δ, με πνεύμα ενότητας, το οποίο πρέπει να διαφυλαχθεί, προειδοποιώντας πως εάν δεν επιτευχθεί αυτό, το ιστορικό κόμμα της Ν.Δ δεν θα κατορθώσει να ανέλθει στην εξουσία ξανά.

"Πρέπει να συγκροτήσουμε την σύγχρονη κεντροδεξιά για να έχουμε προοπτική εξουσίας" τόνισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Ν.Δ, προσπάθησε να φανεί ενωτικός απατώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, λέγοντας πως αποκλείει το ενδεχόμενο να έδωσε ο Κώστας Καραμανλής το δακτυλίδι στην Ντόρα Μπακογιάννη και τόνισε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει κανείς να διασαλευθεί η ενότητα του κόμματος.

"Το σημαντικό είναι να δεσμευθούμε δίπλα σε αυτόν που θα εκλεγεί" είπε ο πρώην υπουργός και με έντονο ύφος ξεκαθάρισε πως όποιο στέλεχος που πρόσκειται σε αυτόν ξεφύγει από τη γραμμή αυτή θα αποπεμφθεί αμέσως.

"Πρεσβεύω το μέλλον της παράταξης, δεν υποστέλλω σημαίες, θα είμαι στη μάχη μέχρι τέλους" επισήμανε στην συνέντευξή του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.