Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Δημήτρης Αβραμόπουλος: Ηγέτης με όραμα και τόλμη


Μία προσωπική διαδρομή τόλμης και συνέπειας.
Από την κοινωνία για την κοινωνία.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι ένας πολιτικός που προέρχεται από τη βάση της κοινωνίας μας. Ένας πολιτικός που ποτέ δεν ξέχασε τις ρίζες του. Ένας αυτοδημιούργητος συμπολίτης μας που φιλοδοξεί, πάνω από όλα, να είναι χρήσιμος για τον τόπο του. Η πορεία του στο δημόσιο βίο της χώρας σηματοδοτείται από την πίστη του σε μία δημοκρατία που παράγει αποτέλεσμα, ήθος και πολιτισμό.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος πιστεύει ότι για να κατακτήσουμε ως χώρα το μερίδιο που μας αντιστοιχεί από τη νέα εποχή, οφείλουμε ως κοινωνία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να ξεπεράσουμε τις ανούσιες διαχωριστικές γραμμές που μας γυρίζουν στο παρελθόν. Πιστεύει σε ένα νέο αποτελεσματικό κράτος που δίνει άμεσες και πρακτικές λύσεις, σε μία πολιτεία που τρέχει με τους ρυθμούς της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας των πολιτών.
Η συνεχής του πίστη στις αξίες του δημοκρατικού φιλελευθερισμού, χαρακτηρίζει την πολιτική του διαδρομή. Είναι πολίτης του κόσμου και πρωτοπόρος στην ανάδειξη της εικόνας μίας Νέας Ελλάδας σε όλες τις γωνιές του κόσμου. Στην καρδιά του βρίσκεται ο Ελληνισμός της οικουμένης και η Ελλάδα που κατακτά και κερδίζει τις προκλήσεις της παγκόσμιας εποχής.
Το έργο του στο Δήμο Αθηναίων έμεινε στην Ιστορία, γιατί συνδέθηκε με τη μετάβαση της πόλης μας από μία μεγαλούπολη χωρίς ταυτότητα και σχέδιο για το μέλλον, σε μία Ολυμπιακή μητρόπολη του κόσμου.
Οι πολίτες της Αθήνας τον εμπιστεύτηκαν, με πρωτοφανή ποσοστά, για δύο συνεχόμενες τετραετίες και ο ίδιος τίμησε την εμπιστοσύνη τους και το αξίωμα του Δημάρχου τολμώντας να αναστείλει προσωρινά την κομματική του ιδιότητα για να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στην αποστολή του, κοντά και δίπλα στους πολίτες.
Ως Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, έθεσε πρώτος τα θεμέλια για μία νέα εθνική πολιτική στον τουρισμό. Μέσα σε χρόνο ρεκόρ, «έστησε» ένα Υπουργείο, προχώρησε σε δυναμικές εκστρατείες για τη διεθνή προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, άνοιξε για τον ελληνικό τουρισμό νέες αγορές, στήριξε ενεργά την ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού, συμφιλίωσε τον επιχειρηματικό κλάδο με τους πολίτες και κέρδισε για τη χώρα μας μετρήσιμα αποτελέσματα.
Στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έθεσε ως πρωταρχικό του στόχο το νοικοκύρεμα του κοινωνικού μας κράτους. Προχώρησε σε ριζοσπαστικές τομές στα οικονομικά και στις προμήθειες της Υγείας, για να εξασφαλίσει περισσότερους πόρους και καλύτερες υπηρεσίες Υγείας. Σε καιρούς που πολύς λόγος γίνεται για προληπτική πολιτική, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έδωσε πρώτο το παράδειγμα, προχωρώντας σε πρωτοποριακές εκστρατείες για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, ενώ έθεσε τις βάσεις για την πρωτοβάθμια φροντίδα, που στην επόμενη τετραετία θα αλλάξει ριζικά το πρόσωπο του ΕΣΥ, ένα νέο ΕΣΥ για όλους.